Het kan goed zijn dat, als je net een borstoperatie achter de rug hebt en er een prothese is ingebracht, je oude bh’s niet meer helemaal goed passen. Er is toch wat verandert in de vorm van je borst of borsten. Dit kan een erg naar gevoel zijn, maar wees gerust: er zijn heel veel bh’s die wel gewoon passen. Er is namelijk een breed assortiment aan prothese bh’s.

Al die keus

Deze naam klinkt misschien wat eng, maar niets is minder waar: prothese bh’s zijn speciaal ontwikkeld om vrouwen met een borstprothese de ondersteuning en het zelfvertrouwen te bieden dat ze nodig hebben. Sommige van de bh’s hebben een sterkere beugel die alles ondersteunt, en allemaal zorgen ze dat je borsten gelijk van vorm zijn. Ook zijn de bh’s extra zacht, zodat er niet teveel druk op de prothese komt te staan. Ze komen ook in verschillende vormen en cups, uiteraard. Ook zijn er bh’s die meer op sportbeha’s lijken, met dikke bandjes en meer ondersteuning bij de rug, en bh’s die meer op bralettes lijken.

Zoveel stijlen

Ook zijn er allerlei stijlen om uit te kiezen. Er zijn dus wat meer traditionele bh’s met een sterke beugel en halvemaan vormige cups. Maar ook zijn er prothese bh’s met kanten details, of met hele dunne doorzichtige bandjes (zodat het lijkt alsof de bh strapless is). Er zijn bh’s met extra borduursels en met aparte peek-a-boo’s. Maar het belangrijkste aan deze bh’s is dat ze je hopelijk de fysieke en mentale ondersteuning kunnen geven die je zoekt. Je zoekt namelijk niet alleen letterlijke ondersteuning voor je prothese (wat deze bh’s je kunnen geven) maar ook het idee dat een borstprothese volledig oké en normaal is, wat het zeker is. Het aanbod aan prothese bh’s is enorm, en dit versterkt het idee alleen maar dat er zeker mee te leven is.

Een borstoperatie is ontzettend zwaar. Gelukkig wordt het, hopelijk, met een paar nieuwe, mooie prothese bh’s minder zwaar. Zeker met kanten details of peek-a-boo’s, en met goede, zachte ondersteuning en een mooie vorm, zie je er weer net zo mooi uit als vroeger. Je bent sowieso prachtig.