Goedemiddag allemaal. Vandaag hebben wij weer een nieuwe blog klaarliggen voor jullie om te lezen. De blog van vandaag gaat over cannabinoïde en de werking daarvan. Allereerst doet het woord cannabinoïde natuurlijk denken aan het woord cannabis. En dat klopt! Cannabinoïde hebben veel te maken mat de hennep plant. Cannabinoïde zijn chemische stoffen die vrijkomen van het op een bepaalde manier bereiden van een hennep plant. De stoffen beschikken over een breed scala van allemaal verschillende eigenschappen en werkingen, er zijn dus aardig wat verschillende soorten voor verschillende doeleinden. Over het algemeen worden cannabinoïde als stimulatie van het immuunsysteem gebruikt.

Cannabinoïde als simulant voor je immuunsysteem

Wat er eigenlijk gebeurt bij het innemen van cannabinoïde is dat ze in het lichaam de communicatie tussen verschillende cellen versterken waardoor het immuunsysteem beter gaat werken. Naast de hennep plant, produceert het menselijk lichaam zelf ook een vorm van cannabinoïde. Door de combinatie van plantaardige, en lichaamseigen cannabinoïde stoffen te testen komen wij steeds meer te weten over de werking, en de voordelen van het innemen van deze cannabinoïde.

Doordat wij door middel van testen en proefjes steeds meer te weten komen over de stoffen van deze plant zijn wij nu achter de twee duidelijkste stoffen van een cannabis plant gekomen. Er is als eerst de THC, dit woord vaak als recreatie middel gebruikt vanwege zijn psychoactieve eigenschappen. En daarnaast is er de stof CBD, waar steeds duidelijker wordende medische voordelen aan zitten. Je hebt misschien wel eens van de term medicinale wiet gehoord. Dar komt omdat het gebruiken van cannabis bij sommige ziekten een gunstige werking heeft. De stoffen gaan vaak braakneigingen tegen, werken ontstekingsremmend, verminderen epileptische en spastische symptomen enz. Sterker nog, ze worden gelinkt aan bepaalde aandoeningen zoals multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer, Parkinson, het syndroom van Gilles de la Tourette, epilepsie, astma en nog veel meer.

Het onderzoek naar het voordeel van cannabinoïde

Nu er duidelijk is dat cannabinoïde en de andere stoffen van de cannabis plant bij sommige ziektes een positief effect heeft, wordt er natuurlijk een hele boel onderzoek gedaan om bepaalde vragen te beantwoorden. Deze vragen zijn natuurlijk vragen als kunnen ze sommige ziektes bij een bepaalde dosering compleet laten verdwijnen? Is er een maximum wat je mag gebruiken? Hoe werkt het in combinatie met andere stoffen. In de laboratoria waar dit onderzocht wordt zijn ze druk bezig met het door ontwikkelen van de cannabinoïde stoffen en de voordelen hiervan.