Veel mensen hebben tegenwoordig een abonnement bij de sportschool. Ben je zelf ook een fanatieke sporter maar heb je niet elke keer tijd om naar de sportschool te gaan? Dan is een eigen fitnessruimte een idee om te gaan maken. Een eigen fitnessruimte kan je gewoon maken in je eigen huis. Dat scheelt in ieder geval weer reistijd! Natuurlijk heb je voor een eigen fitnessruimte wel de ruimte nodig, hoewel je deze zo groot kan maken als dat je zelf wil. Wel zijn er een aantal punten waarbij je extra aandacht aan moet besteden voordat je begint met het maken van je eigen fitnessruimte.

 Hoe kan je de ruimte aanpassen aan de hand van je fitnessdoel?

Iedereen kan een ander doel hebben om te gaan fitnessen. De ene wil graag meer conditie opbouwen, de ander afslanken en weer iemand anders wil misschien graag meer spieren kweken. Voor elk doel zijn andere fitness apparaten nodig, de ene heeft meer gewichten ook nodig dan de ander. Elke sporter heeft in ieder geval goed licht nodig in zijn fitnessruimte dus een led dimmer kan alvast aangeschaft worden. Van het zien van vooruitgang houden we allemaal. Daarom is het ook aan te raden in de fitnessruimte een spiegel te plaatsen zodat je goed de verschillen kan zien maar ook om te kijken welke bewegingen je maakt. Met een led dimmer kan je tijdens oefeningen voor de spiegel de lichten feller zetten en bij oefeningen op een loopband de lichten zachter zetten.

 Welke ruimte wordt de fitnessruimte en hoe pas je deze aan?

Zoals al genoemd is het belangrijk om te bepalen welke ruimte je in huis het beste kan gebruiken voor de fitnessruimte. Heb je toevallig nog een kamertje vrij of een deel van een kamer? Dan kan je deze omtoveren. Aller eerst moet je deze kamer uitruimen om ruimte vrij te maken voor de fitnessapparatuur. Richt je nieuwe fitnessruimte handig in. Is de ruimte niet al te groot? Probeer dan ook geen grote apparaten aan te schaffen. Wellicht past een halterbank wel en wat andere gewichten waarmee je kan gaan trainen. Ben je meer van het conditie opbouwen? Dan kan je overwegen om een Hometrainer aan te schaffen en wat kleinere attributen zoals een fitnessbal, kettle bells en springtouw. Met spiegels aan de muur en goede verlichting kan je de ruimte groter doen lijken dan dat deze is. Investeer dan ook zeker in goede verlichting, led dimmers bijvoorbeeld. En een mooie grote spiegel. Wanneer je begint in je fitness ruimte is het handig om oefeningen te doen waarmee je bekend bent. Later kan je bijvoorbeeld via YouTube ook andere workouts opzoeken om te doen.