Bij het voorbereiden van een backpack reis komt er veel bij kijken. De Osprey backpacks hebben alles wat een backpacker nodig heeft om zijn reis optimaal te laten verlopen.

Waarom kiezen voor Osprey backpacks

Een backpack tas moet aan vele zware en strenge vereisten voldoen voordat ze op de markt mogen verschijnen. Osprey heeft alles waaraan de tas moet voldoen. Het bedrijf biedt backpacks aan van hoogwaardige materialen, licht, sterk en duurzaam. Voor iedereen is er wel de juiste Osprey backpacks model te vinden. De verschillende Osprey rugzakken hebben een inhoud van 24 tot 88 liter. Osprey is de juiste tas voor al je sportieve activiteiten tijdens je backpack avontuur.

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Backpacks of rugzakken zijn van essentieel belang bij het maken van een verre en lange reis. Een tweedehands backpack kun je ook aanschaffen, maar wordt meestal afgeraden. Let op het aanschaffen op de volgende dingen:

Waterdicht of waterafstotend

Je backpack sleep je bijna overal mee naartoe. Een felle regenbui of een rugzak die te water valt moet tegen water kunnen. Van binnen zijn de meeste backpacks voorzien van een waterdichte ruimte. Schaf je een tweedehandse aan, let dan op het binnenwerk en of de tas goed afsluitbaar is.

De opening

Kies voor een tas die aan de voorkant open te maken is, zoals je een koffer openmaakt. Je hebt ook backpacks die aan de bovenkant te openen zijn, wat soms niet echt handig kan zijn, als je onderin iets moet pakken.

Voldoende opslagruimte in je rugzak

Belangrijke zaken zoals geld, documenten en pasjes kun je beter scheiden van je kleding en andere attributen. Houdt je tas overzichtelijk zodat je weet waar alles zit. Doe vuile en natte was in een apart tasje in je backpack, zodat het niet met schone en droge was wordt gemengd.

Lekker op de rug

Een goede rugzak zit comfortabel op je schouders en hangt soepel op de rug. De band om je middel is het beste wanneer deze gewatteerd of van zacht materiaal is. Een backpack is zwaar en kan voor veel klachten zorgen. Het gewicht zal rond de heupen liggen, waardoor je meer je rug zult belasten. Een intern frame aan de achterzijde van je rugzak biedt de noodzakelijk steun aan je rug.

Let op of er compressiebandjes bij jouw backpack zitten. Meestal zitten ze aan de zijkant van je tas. Nodig om in te snoeren en de rugzak wordt steviger en stabieler te hanteren. De grootte van je backpack is vaak net zoiets als; je ogen waren groter dan je maag, gezegde. Teveel meenemen is ook teveel rotzooi wat je niet nodig blijkt te hebben tijdens je reis. Zonde, want je kunt in de landen waar je komt niet zoveel leuks weer meenemen met een volle backpack. Koop een backpack van 50 tot 60 liter. Heus het is voldoende!