Verhuizen

Verhuizen kan erg rommelig gaan, dat weet iedereen wel. Je hebt overal dozen met spullen staan, je weet eigenlijk niet zo goed wat je wil houden en wat je wil weggooien, en juist de dingen die je zo graag wou houden laat je persoonlijk vallen tijdens je verhuizing. Ik ben zelf altijd erg van het weggooien. Zeker bij een verhuizing zoek ik alles dus weer even goed uit en vraag ik me af of we het echt wel nodig hebben. Ik zou mezelf niet zozeer minimalistisch omschrijven, maar wel praktisch. Tierelantijntjes zal je in ons huis niet gauw tegenkomen, kaarsjes heb ik niet. Ik vind het allemaal maar onzinning en je huis vooral erg rommelig maken.

Dozen

Soms ben ik iets te weggooierig, maar het gaat niet altijd expres! Zo heb ik per ongeluk laatst iets weggebracht wat ik nooit had moeten doen. Ik schaam me nog steeds. We waren bezig met onze verhuizing en hebben uitgezocht welke kleding mee zou gaan en welke kleding we liever naar een goed doel zouden willen brengen. Ik begreep dat de linkerdozen wegmoesten en de rechterdozen mee gingen naar het nieuwe huis. De linkerdozen heb ik dus naar de kerk gebracht en die hebben een enkeltje Hongarije gekregen. Eenmaal in het nieuwe huis met het uitpakken merkte ik met het uitgepakte kledingstuk dat er iets helemaal mis is gegaan. Het bleek andersom te zijn: de rechterdozen moesten weg, links bleef. ‘Dat is toch logisch, in blijven zit de –L van links!’, kreeg ik nog te horen. Nou, de meningen over dit ezelsbruggetje zijn verdeeld, maar fair enough. Ik heb het goed verpest. Nu zaten we in ons nieuwe huis, zonder onze kleding. Gelukkig was het huis redelijk instapklaar en waren de verhuiskosten laag gebleven. We hadden dus nog geld over voor nieuwe kleding.

Nieuwe garderobe

Ik vond het eigenlijk wel leuk: zo mocht ik weer even lekker shoppen. Ik heb het overgrote deel online besteld voor mezelf. Waar ik echter wat meer moeite mee heb is het kopen van herenkleding: ik snap de maten niet zo. Gelukkig paste er nog wat kleding uit de meegenomen dozen. Ik heb deze maten aangehouden en ook voor hem een hele nieuwe kledingkast aan kleding besteld. Zo kunnen we de komende tijd nog wel even door. De overige dozen hebben we ook maar naar Hongarije gestuurd. Het voelt op zich wel goed, er zijn mensen die deze kledingstukken harder kunnen gebruiken dan  wij. En even shoppen was stiekem best wel lekker na al het harde kluswerk.