Je hebt soms mensen in jouw omgeving die leven voor merken. Die eigenlijk alleen maar merkkleding dragen en het liefst altijd met een merkje gezien willen worden. Zelf heb ik die ook in mijn omgeving. Een shirt van Kenzo, een tas van LV en schoenen van Gucci. Want voor hun heeft een outfit geen nut wanneer er geen merk item aan toegevoegd is. Zelf ben ik zo niet ingesteld en spaar ik mijn geld liever op voor iets anders, maar soms begrijp ik die merk liefhebbers wel. Maar in de meeste gevallen, snap ik ze totaal niet. En ik zal je precies uitleggen wanneer ik ze wel snap, en wanneer totaal niet.

De, zeldzame, momenten dat ik ze wel begrijp

Veel merk items zijn natuurlijk super mooi, een hele goede kwaliteit en je bent er gewoon trots op als je het gekocht hebt. Een vriendin van mij die leeft echt op merken en kan bij wijzen van spreken niet zonder. Elke outfit heeft wel een merk item erbij zitten. En als dat niet zo is dan heeft ze wel een tas, van bijvoorbeeld LV, om een merk toch terug te laten komen. De items zijn altijd super mooi en als ik er langs loop in een winkel of ik zie ze online, dan kijk ik er altijd wel even naar. Maar dan bedenk ik mij de redenen waarom ik die mensen niet begrijp. Maar ik droom er soms wel over. En wie weet, wanneer ik ooit een super goede betaalde baan heb, dat ik wel wat merken items koop. Wanneer er een leuke uitverkoop is, dan overweeg ik het wel vaker om bijvoorbeeld iets van Gucci of Kenzo te kopen. Omdat het dan ook een stuk goedkoper is.

De reden waarom ik de merken mensen totaal niet snap

Je zal het vast al wel gemerkt hebben in het lezen, waarom ik die mensen totaal niet snap. En dat is het geld. Vaak vind ik het gewoon te duur en vind ik het niet waard om honderden euro’s aan een shirt, schoenen of een tas uit te geven. Wanneer andere mensen het doen, moeten ze het vooral zelf weten. Maar ik spaar liever mijn geld op om een mooie reis te maken, en dat zullen andere mensen weer niet snappen wanneer ik dat doe. Tuurlijk droom ik er soms wel van om van die dure merk items te kopen, maar dan bedenk ik mij weer naar welk land ik wil afreizen en dan slaat de twijfel wel toe. Want alles tegelijk aanschaffen is natuurlijk geen optie. En dat laat mijn budget totaal niet toe.