Ik ben gek op shoppen! Het enige wat ik nog leuker vind dan shoppen voor mezelf is shoppen voor een ander. Mijn moeder belde me vorige week op om te gaan winkelen voor een najaars-jas. Wat ik erg belangrijk vind bij kleding uitzoeken is dat het goed op je lichaamstype aansluit. Mijn moeder wil dan ook graag met mij shoppen, omdat ik precies weet hoe je je kleedt voor je figuur! Mijn moeder wilde een gewatteerde jas kopen, en daar moet je helemaal op je figuur letten. Omdat de jas al gevuld is kan een verkeerde pasvorm je zwaarder laten lijken dan je bent. Deze blog schrijf ik over najaarsjassen en je kleden naar je figuur, veel leesplezier!

Welke lichaamstypes zijn er?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel lichaamstypes want geen een vrouw is hetzelfde. Wel kun je een paar standaard types onderscheiden. Je hebt de appel, de pilaar, de zandloper en de peer als meest voorkomende lichaamstypes. De appel heeft lange slanke benen en is wat breder van boven. De pilaar heeft een lang, slank figuur met weinig borst en heup. De zandloper heeft borst en heup met een smalle taille. De peer heeft juist een smallere borst met een bredere heup en benen. Als je twijfelt over welk figuur jij hebt, vraag dan je vriendinnen! Die kunnen je sowieso het juiste antwoord geven. Weten welk lichaamstype je hebt is handig om bepaalde fashion-disasters te voorkomen! Ook laat je jezelf meer zien met de juiste kleding voor je figuur, en kleedt het vaak meer af dan wanneer je de verkeerde kledingstukken aan hebt!

Een gewatteerde jas shoppen voor je lichaamstype, hoe doe je dat?

Ik ben zelf erg lang, en dat heb ik van mijn moeder geërfd! Voor haar shoppen voor een gewatteerde jas is vanwege haar lengte niet zo moeilijk. Omdat gewatteerde jassen dik zijn moet je opletten dat je niet optisch in elkaar gedrukt wordt. Hoe langer je bent, hoe minder kans je hebt dat dat gebeurd. Lange dames kunnen dus vrijwel elk type jas aan, lang en kort! Zorg wel bij een lange jas dat hij mooi getailleerd is, zo kom je niet te breed over! Voor kleinere vrouwen is het erg belangrijk om goed op te letten wat voor jas je koopt. Een korte jas kan heel mooi zijn, maar dan wel een jas die wat ingenomen is rond de taille. Op deze manier verlies je je figuur niet. Daarnaast kan een lange gewatteerde jas wel, maar die moet dan tot net onder de bil komen, ongeveer halverwege het bovenbeen! Dit is vooral geschikt voor vrouwen met een lang bovenlichaam, omdat je zo je benen optisch langer maakt! Vrouwen met wat meer rond de middel kunnen beter voor een korte jas gaan die getailleerd is. Juist door die taille krijg je optisch niet meer gewicht dan dat je hebt.

Door de juiste gewatteerde jas te kopen voor jouw lichaamstype kun je je optimaal voorbereiden voor het najaar!