Waarom zijn epoxy vloeren zo populair? Wat zijn de voordelen ervan die zo’n hoge vraag hebben gecreëerd voor de epoxy vloer? Een epoxy vloer is een naadloze gietvloer. Hierbij worden betonnen vloeren duurzaam, beheersbaar en mooi gemaakt tegen een uiterst redelijke prijs. Overal waar je kijkt zie je prachtige epoxy vloeren. Je vraagt je wellicht af of het de juiste keuze is voor jou en je huis.

Uiterst betaalbaar

Epoxy vloeren zijn niet alleen duurzaam, maar ook uiterst betaalbaar. Het gieten van een epoxy vloer wordt het best overgelaten aan de professionals, maar zelfs na het inhuren van een team van hooggekwalificeerde aannemers zijn deze vloeren een van de meest betaalbare opties voor jouw vloerprojectbehoeften. Bovenop de betaalbaarheid gaan deze vloeren ook nog eens tientallen jaren mee. Dit bespaart je op de lange termijn ook nog eens geld op de totale onderhoudskosten als gevolg van slijtage door gebruik.

Gemakkelijk in onderhoud

Epoxy vloeren zijn verreweg de gemakkelijkste vloeren om te reinigen en te onderhouden. Omdat het oppervlak van de vloeren vrijwel krasbestendig is en bestand is tegen morsen en vlekken, zijn deze vloeren ook in wezen onderhoudsvrij. Een snelle veeg en af en toe een dweil zijn alles wat nodig is om deze vloeren schoon, glanzend en mooi te houden. Zo blijft je vloer voor je werken en bespaar je uiteindelijk tijd en geld op je schilderachtige vloer.

Duurzaam

Omdat de installatie van een epoxy vloer de middelen gebruikt die al in je huis aanwezig zijn, zijn de vloeren ook duurzaam en milieuvriendelijk. De installatie omvat een systeem voor het reinigen en gladmaken van het oppervlak van de betonnen ondervloeren die al aanwezig zijn. Een zeer duurzame en harde harscoating wordt aangebracht op het schone beton en vervolgens gepolijst tot een mooie glanzende afwerking. Dit gebruikt zeer weinig ecologische hulpbronnen en is veilig en duurzaam voor het ecosysteem.

Gewoon mooi

Als het eindresultaat niet esthetisch aantrekkelijk is willen we het niet. Gelukkig zijn epoxy vloeren niet alleen moet, maar ook zeer aanpasbaar om te voldoen aan elke ontwerpesthetiek waarnaar je misschien op zoek bent. Of je nu op zoek bent naar een marmerachtige afwerking of een meer rustiek hardhout, van gouden vlekken tot terra cotta accenten, alles is mogelijk. De vloeren zullen niet teleurstellen wanneer het gaat om design en schoonheid.

Wanneer we het hebben over epoxy vloeren is gemak het sleutelwoord. Van je budget tot je wens om duurzamer te zijn tot je verlangen om een designlook voor je ruimte, epoxy vloeren zijn het antwoord en de reden waarom ze snel stijgen in populariteit.