Goedemiddag beste lezers! Vandaag gaan wij het hebben over twee verschillende dingen die met de verkoop van softdrugs te maken hebben. Deze twee winkels worden vaak door toeristen, maar ook door veel Nederlanders, door elkaar gehaald. Zoals de titel al verklapt, de blog van vandaag gaat over het verschil tussen een coffeeshop en een smartshop. Ze liggen qua business erg dicht bij elkaar maar ze verschillen toch heel erg. Kom er nu achter wat het verschil is tussen deze twee softdrugs verkopers door het lezen van deze educatieve blog.

De coffeeshop en de smartshop

In deze blog leg ik het verschil uit tussen de smartshop en de coffeeshop. Laten wij beginnen met de definitie van de bekendste van de twee, de coffeeshop. De meeste mensen weten wel wat een coffeeshop is. Een plek waar je legaal wiet kunt halen toch? Nee, dat is dus fout. Wiet is in Nederland helemaal niet legaal. De coffeeshop is een Nederlands verkooppunt van cannabis. Terwijl cannabis niet legaal is wordt het toch verkocht. Dat komt door het gedoogbeleid. Het gedoogbeleid houdt in dat het roken van cannabis niet illegaal is, en het kopen daarvan ook niet. Je mag echter maar een bepaalde hoeveelheid bij je hebben. Boven die hoeveelheid kan het door de politie worden ingenomen. Ze zien het eigenlijk een beetje door de vingers. Soms als je meer dan die hoeveelheid bij je draagt kan de agent zeggen dat hij het in beslag neemt, en soms mag je het houden. De agent is dan ook niet verplicht het in te nemen. Echter als je over straat loopt met bizarre hoeveelheden, dan zullen ze je toch wel aanhouden aangezien het dan voor doorverkoop zou kunnen zijn, en dat mag dus weer niet. Ook mag je zelf een maximum aantal van 5 cannabis planten thuis hebben staan. Een coffeeshop is dus de verkoper van cannabis. Maar als jij dus die 5 plantjes thuis wilt hebben dan moet je zaadjes kopen, en dat verkoopt een coffeeshop dan weer net niet.

Wat koop je bij de smartshop

Bij de smartshop kun je dus bijvoorbeeld de zaden voor cannabis planten kopen om ze zelf thuis te kweken. Ook zijn er allemaal andere cannabis gerelateerde producten die worden verkocht, behalve cannabis zelf. Denk aan pijpjes om het mee te roken, thee met cannabis smaak, en zelfs CBD olie. Je kunt hier veel kopen en bekijken. Het is zeker de moeite waard om het eens te bekijken, ook als je niet rookt.