Het is eindelijk weer mogelijk om op een normale manier op vakantie te gaan. Uiteraard zal het een en ander geregeld moeten worden over, van, voor de pandemie, maar over het algemeen is het alweer mogelijk om naar veel verschillende plekken op reis te gaan. Dat is voor velen erg fijn en we maken er dan ook weer wat graag gebruik van. De verre vakanties zijn voor veel mensen iets waar lang naar is uitgekeken. We weten ondertussen allemaal dat die reizen in verband met het coronavirus tijdelijk even niet mogelijk waren, maar nu kan het gelukkig weer. Daarom is het de hoogste tijd om die reizen weer te gaan plannen. Zo kunnen we onze planeet ontdekken met familie en vrienden. Er is niets mooiers dan reizen op die manier. Toch is het wel belangrijk om op een veilige manier te kunnen reizen en bij veiligheid hoort ook gezondheid. 

 

DTP

Daarom is het belangrijk dat jij jezelf beschermt wanneer je op reis gaat. Soms is het noodzakelijk om jezelf te beschermen, wanneer je bijvoorbeeld naar een land reist waar bepaalde ziektes nog actief zijn die we in onze omgeving niet meer kennen. Daarom kan jij je laten vaccineren tegen bepaalde ziektes om er zo voor te zorgen dat je op een veilige manier op reis zal kunnen gaan. De DTP prik is een van de prikken die je voor een vakantie misschien nodig zal gaan hebben. DTP staat voor difterie, tetanus en polio. Wanneer je naar een land reist waar deze ziektes nog aanwezig zijn, zoals de gebieden in Azië, Afrika en Zuid-Amerika, is het handig om jezelf hiertegen te beschermen. Door jezelf te laten vaccineren tegen deze ziektes, zal je met een veilig gevoel op reis kunnen gaan. 

 

Hepatitis B

Een andere ziekte die je in dezelfde regio’s zou kunnen oplopen is hepatitis B. Dit is een vervelende ontsteking van de lever. Door het virus kan deze ontsteking ontstaan en de verschijnselen die bij hepatitis B horen zijn allesbehalve een pretje. Zo kan je last krijgen van moeheid, misselijkheid en koorts. Ook kan zowel de urine als de ontlasting dat uit je lichaam komt gaan verkleuren. Bovendien is het ook mogelijk dat geelzucht ontstaat bij het lichaam. Verder is het ook mogelijk dat je een stekend gevoel in de buik kan krijgen bij de hoogte van de lever. Een hepatitis B vaccinatie is de perfecte oplossing om dit allemaal te voorkomen. Zo zal jij je ook geen zorgen hoeven te maken over deze ontsteking.