Met de auto of via het openbaar vervoer naar je werk reizen om vervolgens de hele dag achter je laptop te zitten. Eenmaal thuis op de bank neerploffen en je favoriete Netflix serie verder kijken. Op dit soort dagen beweeg je niet heel veel, je verbranding gaat omlaag, en op lange termijn ga je minder soepel bewegen. Door simpelweg te fietsen naar het werk of eenmaal thuis een blokje om te gaan met de fiets kan je dit tegengaan. In dit artikel vertel ik je over de voordelen van fietsen. 

Fietsen zorgt voor ontspanning

Tijdens je fietstocht, buiten lekker uitwaaien en kijken naar de mooie omgeving om je heen zorgt ervoor dat je hoofd leeg wordt gemaakt. Het is natuurlijk heerlijk om ontspannen op je werk aan te komen. Vervolgens een dag te presteren en weer te ontspannen op de weg naar huis. Dit zorgt ervoor dat jij je werk en privé beter kan scheiden. Is jouw werkplek te ver om te fietsen? Ga dan na het avondeten 2 tot 3 keer per week een blokje om. Zo kan jij ook genieten van de ontspanning die het fietsen geeft. 

Fietsen zorgt voor een goede weerstand

Het buiten fietsen zorgt voor een beter immuunsysteem. Dit zul jij zeker merken als je vijf dagen per week naar je werk fietst en minstens 30 minuten per dag onderweg bent. Door het bewegen op de fiets zal je bloed beter gaan stromen. Dit zorgt ervoor dat je diverse afvalstoffen beter afvoerd en je lichaam sterker en weerbaarder wordt. Dit zal de kans op virussen, griep, hart- en vaatziekten etc. doen verminderen. 

Fietsen activeert de hersenen 

Het sporten en bewegen zorgt voor een toename van de hersenactiviteit. Tijdens het sporten moet je hart sneller pompen. Doordat er meer bloed door het lichaam vloeit worden de hersenactiviteiten verhoogd. Mede door de extra zuurstof die door de hersenen wordt gepompt wordt je scherper, helderder en krijg je een beter geheugen.  

Fietsen zorgt voor een goede nachtrust

Het sporten en bewegen zorgt ervoor dat je beter, dieper en bovendien fijner slaapt. Het voordeel van buiten bewegen is dat je meer daglicht ziet. Dit draagt bij aan een de ontwikkeling van een beter bioritme. Je lichaam zal in de avonden sneller moe worden omdat het buiten donkerder wordt. Zo heb jij gegarandeerd een betere nachtrust. Fietsen kent dus vele voordelen. Als jij zelf ook graag de stap wilt maken om naar werk te fietsen raad ik aan om te kijken naar een transportfiets. Dit zijn normale fietsen met meer bagageruimte. Ideaal natuurlijk als je werktas nog mee moet.